22

Lite seg dag. Mår lite illa efter igår och all julmat och julgodis. Åt massor av ägghalvor, omelett, paj med ägg i och kola. Får ta det lite lugnt idag. Vi åt tårta igår också, blev lite paff. Såg att min syster hade med sig när de kom innan julmiddagen. Matteus också; Vi har tårta till dig. Reagaerade inte, glömde bort till efter julmiddagen.

Var tomte första gången igår. Eliah, strax över två år, sprang direkt fram till mig och ropade (I-ac), så var det avslöjat.

Nu så här efteråt känns det bra att vi firade mig igår istället för idag. Min syster och hennes pojkvän åker till Västerås till hans familj idag så de hade inte kunnat vara med. Får lite vänta ut samtal, sms och facebook-hälsningar mellan varven. Ingen tårta för mig idag bara. Mår lite illa sen julmoffandet.

God Jul, och gott nytt år Isac.

Kristina

Hinner inte blogga dessa dagar, men efter idag är det över och jullov. Puh.. Men en intensiv dag väntar..

Såg din film igår Kristina, Katt på hett plåttak, efter typ ett år sen jag hörde om den. Var rätt najs, inte som jag förväntade mig. Hade i för sig inte läst på innan något. Den var intressant så att säga. Kan återkomma om det någon annan gång kanske. Ville mest säga att jag sett den nu.

Sista timmen

Har knappt hunnit tänka på tentan, har haft så mycket annat i huvet. Men det är verkligen nu det gäller. Om en timme sitter vi alla där. I den otäcka stora skrivsalen.

Hu...

Spark i baken. Break some legs. Kom igen. Du klarar det.

Snart är det dags

Börjar oroa mig alltmer inför kemitentan på måndag. Det bör nog gå bra, det är bara det att det är något som distraherar mig så jag har lite svårt att tänka klart. Får försöka köra på ändå...

Lyckat

Färs 34.90
Mandelmassa 35.90
Marsipan 35.90
Potatis 36.90

Plötsligt händer det


Tentaplugg

Fixade fram kemiboken idag, sådär lagom en vecka fram till tentan. Tycker det har funkat bra fram tills nu med att kolla anteckningar från föreläsningar, hänga med på lektioner, hänga på andra lite när de pluggar. Men nu är det dags, endast en vecka kvar. Har nu faktiskt ingen lust att få ännu en omtenta hängandes över mig så nu gäller det att inte lata. Tar några timmar ledigt på kvällarna.

Skönt känns det i alla fall att man hänger med så mycket från Kemi B från i våras. Det är nu på slutet som det varit lite trögare med orbitaler som är lite mer invecklat än elektronskal.

Så jag svängde förbi EBC i morse, på väg till ångström, och fann att det till och med fanns två exemplar lediga av boken för veckolån. Najs. Har inte använt mig så mycket av boken, men den kan komma till bra hjälp nu de närmaste dagarna innan det blir dags att varva med gamla tentor i linjär algebra och geometri...

Manifestation för Moder Jord

Idag demonstrerar vi Världen runt för klimataktioner. Att politiker ska ta sitt ansvar och att faktiskt kommunpolitiker även kan göra mycket.

Vi gick från slottsbacken via en liten omväg fram till Stora Torget. Där väntade varm glögg, pepparkakor och några talare för klimatets sida. Sedan bildades en lång kö för att få grön fingrar. Med penna målades ett finger grönt och man fick sedan skriva något man vill personligen rädda/bevara.



Vi som kände varann beslut oss för att det som vi tycker är bra måste vi visa vår uppskattning. En buss som startade från hållplatsen fick gröna vågen när den passerade ett gäng unga klimatengagerade.

Även Fairtrade tältet var något i positiv bemärkning.
Dippen för Fairtrade.

RSS 2.0