Hoppípolla

brosandi
hendumst í hringi
höldumst í hendur
allur heimurinn óskýr
nema þú stendur


rennblautur
allur rennvotur
engin gúmmístígvél
hlaupandi inn í okkur
vill springa út úr skel


vindurinn
og útilykt af hárinu þínu
ég lamdi eins fast og ég get
með nefinu mínu


hoppípolla
í engum stígvélum
allur rennvotur (rennblautur)
í engum stígvélum


og ég fæ blóðnasir
en ég stend alltaf upp


og ég fæ blóðnasir
og ég stend alltaf upp


Sigur Rós kommer till Sverige, yeah. Har lyssnat på dem något eller så. Blev introducerad av en kompis med väldigt god musiksmak - vill jag höra något nytt som jag gillar är det bara fråga honom så rotar han fram ur sitt musikbibliotek.

 

Underbar musik.

 

Ganska sorgsen.

 

Ganska glad.

 

Inpå skinnet.

 

Ryser.

 

Sigur Rós öppnade upp för en massa andra band i samma genre. Post-rock lyssnar jag nog nästan lika ofta som resterande musik. Väldigt skönt med musik som inte behöver röster för att ledas framåt. Om rösterna finns där, så spelar det späder dem bara på känslan i låten.

 

Sigur Rós

 

Mogwai

 

Godspeed You! Black Emperor

 

Múm

 

Explosions In The Sky

 

God Is An Astronaut

 

Red Sparowes

 

Do Make Say Think

 

Mono

 

The Album Leaf

 

Audrey

 

Det började i för sig med Trip-hop och sen kanske detta har växt fram att jag lyssnar på dessa band. Vissa kanske är mer eller mindre post-rock men vad jag uppfattar som post-rock innefattar alla dessa band. Kom ihåg att jag bara lyssnat ca ett år - jag är alltså fortfarande novis.

 


kent på Billingehov

Jag är så himla glad för igår. Jag hade beställt fyra biljetter - kanske lite många - men jag tänkte väl ändå att nån skulle jag få med mig. Men tji fick jag. Jag bestämde mig för att lägga ut de överblivande biljetterna på tradera istället och fick lite pengar för dem.

19:00 anländer bussen utanför Billingehov och jag känner mig än ganska spänd av förväntan. När jag kommer in ser jag allt folk som kommit, var dem så många alltså - i "lilla" skövde och trakterna kring. Skulle tro att det finns många fler som uppskattar kent sen deras kommersiella genombrott.

Familjen var förband. Jag lyssnar på en del elektronisk musik, Ladytron, The Knife, Klaxons mm, men familjen hade jag inte hört tidigare. Kollade upp en av deras videor på youtube innan eftersom den vann något pris och den kändes lite udda fast ändå klockren. Det fick igång publiken ganska bra inför det stora bandet. Avslutade med Det snurrar i min skalle, det snurrade faktiskt lite i min skalle en stund där.

Efter en kort väntan kommer kent ut och kör sitt race med Vy Från Ett Luftslott, min favorit från nya albumet. Publiken var lite svårflörtad till en början men rycktes äntligen med ungefär när introt till Kärleken Väntar hördes. Helskönt var det att nästan alla sjöng eller skrek med till varenda låt. Även om en del slutade tvärt när andra versen kom, så sjöng alltså de flesta med till hela låtarna. Allsång på Billingehov alltså.

Själv skrek jag mig hes till Revolt III, som jag anser att där kom konserten riktigt igång, Palace & Main, 10 Minuter (För Mig Själv) och de klassiska radiohitarna Om Du Var Här och Musik Non Stop. De finaste ögonblicken var Romeo Återvänder Ensam, 747 och extranumret och avslutningslåten Mannen i Den Vita Hatten (16 År Senare) där några extra verser behövdes för att det ögonblicket skulle kännas som det höll på i en evighet.

"Men älskling, vi ska alla en gång dö. Ja, vi ska alla en gång dö. Ja, vi ska alla en gång dö..."

Och om igen

"Men älskling, vi ska alla en gång dö. Ja, vi ska alla en gång dö. Ja, vi ska alla en gång dö..."

Sjukt bra... Detta var första gången jag såg dem live, och jag förstod innan att de inte kommer spela några riktigt gamla låtar men det gjorde inget. Varenda låt blev jag glad över och nu, såhär efteråt kändes det skönt att de inte körde Max 500 i alla fall.

Det kommer mera

Har varit och "vecko"handlat nu, första gången på typ en och en halv vecka. Jag blev så glad när jag gick in på Hjertbergs. Det första man ser i matväg är nämligen asiatiskt, sötsur sås osv.

Det första jag såg var en burk jag inte sett förut. Den stod bredvid kokosmjölken och jag tänkte:  "Det kan väl inte vara..." men det var det. En ekologisk burk kokosmjölk. ÄNTLIGEN, någonting jag längtat efter superlänge är just att kokosmjölken ska komma som ekologisk och nu kan jag äntligen köpa utan att må dåligt.

Köpte bara en burk för att jag har en ekonomi att hålla ordning på, men nu kan jag göra något riktigt gott utav min favoritingrediens att göra sås på.

Hittade även ett nytt knäckebröd som var ekologiskt, och även lite ekologiskt godis. Men eftersom det inte är lördag så köpte jag inget.

Brokeback Mountain

Känns lite lustigt att se Heath Ledger så kort efter hans död. Fast ännu konstigare kändes det när jag såg I'm Not There, bara någon dag efter...

Bestämde mig i alla fall för att se Brokeback Mountain ikväll, och det blev rätt tidigt också. Har nu precis sett klar filmen så jag kanske ser någon annan film senare.

Ang Lee regiserade. Har inte sett någon annan av hans filmer, men jag är lite sugen att se Lust, Caution.

Filmen var bra. Hade väl inte så mycket förväntningar, det var ju ett tag sen den kom nu.

Kaiser Cheifs

Fick tips från K för någon månad sedan att kolla in Kaiser Cheifs. Fixade albumet Employment och har haft det på datorn sedan dess. Jag har inte lyssnat på dem, förutom att You Can Have It All har varit en av typ 30 låtar som får plats på min mobil.

Har alltså hört den nästan varje dag när jag är ute med min sony ericsson walkman. Bestämde mig nu för att lyssna på hela albumet, när jag hörde You Can Have It All på min morgonpromenad. Börjar kl 11 på fredagar så ingen stress.

Gillar inte att bestämma om jag gillar albumet än, You Can Have It All är bra i alla fall.

Mulholland Drive

Igår kände jag för en film och Mulholland Drive är namnet på filmen jag såg. Väldigt mystisk film som jag inte fattade så mycket utav. Ska försöka se om den någon gång. Har läst vart man ska leta efter ledtrådar för att lösa mysteriet.

Filmen var väldigt bra, fast jag inte fattade något. Har hört Carro och Peder tala väl om den tidigare.

Det underliga var nog att jag, en bit in i filmen, ställde ifrån mig datorn och somnade. Sedan sov jag hela natten. Fast nu när jag tänker efter så kommer jag ihåg hur trött jag var. Ibland kan man vara så trött att man släpper allt man håller på med och somnar, sedan kommer man inte ihåg hur man somnade. Men nu kommmer jag ihåg.

Såg alltså inte klart filmen igår kväll, det fick bli i eftermiddags istället, när jag hade tid.

Och var vaken.

Fettisdagen

Jag vet inte riktigt om man kan kalla det här depp.. Jag höstdeppar varje år och ibland kan den hålla i längre (speciellt om det inte finns någon snö och det är mörkt och blåsigt).

Nu är det så att jag mått ganska bra den senaste månaden, men igår hände det något. Jag vet att det inte är ditt fel och jag skyller heller inte på dig. Skulle plugga matte i skolan med en kompis, men hon kom inte.
Det knuffade omkull något i mina tankar. Plötsligt var allt som gick det minsta fel jobbigt.

Jag vaknade upp på fel sida idag, den sorgsna sidan. Jag har knappt haft någon energi och har typ ingen lust att prata med någon eller ens göra något alls. Här sitter jag nu och lyssnar på Mazzy Star och gräver ner mig i mina känslor.

Efter många om och men har jag klämt i mig en semla och dricker en kopp te till. Har lite av känt att jag inte velat ha någon. För att äta en själv skulle vara tråkigt, men jag orkar inte fråga någon om man vill fika. Senare fram emot lunchen blev jag dessutom ännu sorgsnare så jag har känt lite att om jag skulle köpa en semla så skulle jag tröstäta, och det är inte något jag brukar göra eller vill göra.

Det blev i alla fall en semla till slut, men nu får jag hoppas på att jag blir lite gladare om jag ska kunna slutföra denna termin. Fast sorgsnare känns det inte som att jag kan bli utan att börja gråta.

Ensam kommer jag vara. Som jag känner nu.

There's a blue light in my best friend's room
There's a blue light in his eyes
There's a blue light, yeah
I want to see it shine

There's a ship that sails by my window
There's a ship that sails on by
There's a world under it
I think I see it
Sailing away

Who paid for the radio?


Oj.. oj.. oj..

Nu har jag inte bloggat på några dagar. Har varit uppe i Knivsta med min systerdotter och hälsat på hennes mormor och morfar och kusiner. Jag är helt slut efter den här helgen så jag orkar inte blogga så mycket mer idag.

Nyss hemkommen, har ätit pizza och chokladpudding hemma hos min syster och är proppmätt. Vart tvungen att smita ner till affären snabbt och köpa en mjölk, annars funkar det inte att äta gröt. Tyvärr så var eko-mjölken slut, så det blev konventionellt producerat istället. Men det gör inget, en gång ibland sådär...

Nu ska jag bara ta det lugnt och sedan sova djupt. Börjar kl 9.00 imorgon, fysik, kul va?

RSS 2.0