Imitation of Life



En schyst video från ett bra band.

Visst, det här har inte med ekologi att göra, men jag orkar inte lägga till en matkategori också...

Tabell

Utkickade

Café Bryggan - Komvux

Utkickade
Personalen verkar ha fått in klagomål om att vårat gäng sitter jämnt och hänger i komvux caféteria. Café Bryggan ska visst vara till för endast de som fikar eller äter lunch. Men om hälften av borden är lediga då.. Och de som sitter där har väl aldrig sagt till att vi stör, utom just några tanter i receptionen, irriterade på livet.

Det är i princip aldrig fullt kring lunchtid, och skulle det vara några som behöver sitta ner och äta och vi tar upp plats, kan vi väl flytta på oss men det har typ aldrig hänt. Och 9-20 också, då brukar personalen sitta vid något bord och fika.

Nä, denna terminen har bara börjat dåligt. Och vi är inte ens det sammansvetsade komvuxgäng som vi var förra terminen. Då var det minsann ingen som klagade.

En kopp te

Har precis kommit innanför dörren och ska koka lite tevatten. Har två smaker för tillfället, grönt och skogsbär,
båda ekologiska såklart. När jag började dricka te för två månader sedan var kravet ett, ekologiskt, även om jag inte bryr mig så mycket när jag inte är hemma.

Jag är inte så mycket av en tedrickare, jag tar en kopp när jag känner för det. Eller kanske när jag fikar på stan med kompisar.

Dålig förlorare

Ibland tappar man bara spellusten.. Någon man spelar mot betapet drar iväg i poäng och man blir lite sur. Men för sjutton ska man väl inte balla ur för det, det är ju bara en spel. När jag drog iväg lite i poäng så ballade motståndaren ur och kläckte kommentarer som:

"din fitta"

"din fitta sug kuk"

"din bög"


Han tål visst inte att förlora för det fortsatte:

"sug kuk och häng dig bögjvävel pedofil"

Så ni som spelar på betapet, spela inte mot storhanne

Halvt sovandes

Ligger här på sängen ute på Öboängen hemma hos min syster och hennes familj. Funderar..
Hur mycket jag nu orkar fundera vid den här tiden, speciellt då de andra gick för att lägga sig flera timmar tidigare. Men jag sover inte för det, gillar att ligga vaken en stund och tänka på dagen/veckan som gått kanske...

Jag har inte skrivit något på flera dagar, inte för att jag inte haft något att säga. Mera för att jag inte känt för det. Har även haft annat för mig. Pluggat/lyssnat på musik/spelat betapet.

Målat.

Målade minförsta tavla härom dagen, på riktig duk dvs. Har några bilder fastsatta på väggen hemma, men de är endast målade på vanligt A2-papper. Det är förresten dessa två bakgrunder jag använde i min musikvideo.

Innan jul hade jag bestämt mig, under jullovet skulle jag börja blogga och börja måla. Bloggen startade jag den tredje och faktiskt så köpte jag målardukar redan i November. I December tror jag det var så köpte jag färg, och för någon vecka sedan köpte jag penslar. Ganska sent ute känns det som, men jag har inte haft några direkta idéer ändå så det gör inget.

halvt sovandes

Jag har sett en skitmysig film.. Om Bob Dylan, och ända sen dess har jag velat lyssna mer på honom. Har hittills lyssnat in mig på några skivor och börjar kunna delar av vissa texter.
Har även kollat in biovåren, verkar som att det finns många filmer att se fram emot de kommande månaderna:
Sweeney Todd - Tim Burtons nya
Across The Universe - Beatlesmusikal
There Will Be Blood - vet inte riktigt vad den handlade om,
men det var en skitnajs trailer - och så är den oscarsnominerad också
No Country For Old Men -  Nytt från bröderna Coen
Be Kind Rewind - Från en av mina favoritregissörer Michel Gondry

Sen har vi till sommaren nya Narnia och nya Batman, men det känns lite tidigt att ropa hej än..

Nude

Don't get any big ideas
They're not gonna happen

You paint yourself white
And fill up with noise
But there'll be something missing

Now that you've found it, it's gone
Now that you feel it, you don't
You've gone off the rails

So don't get any big ideas
They're not gonna happen

You'll go to hell for what your dirty mind is thinking

This song gives me the chills


I wouldn't steal...


Ghost in the Shell

Det blev alltså Ghost in the Shell igår. Har velat se den ganska länge och nu var det dags..
Den var riktigt snygg på sina håll, bra story och bra musik. Ska väl inte jämföra den med Hayao Miyazakis filmer, ligger på ett helt annat plan.

Jag har lite planer på att se gamla (och nya) animefilmer och -serier. Jag väntar spänt på att få se de andra Ghost in the Shell-filmerna och tv-serien.




Postern som finns på wikipedia är rätt snygg också.

Ghost in the shell 4


Walk on

Dagens spellista:

Laleh - Call on Me
The Blood Brothers - Lift The Veil, Kiss The Tank
Audrey - Views
Nouvelle Vague - A Forest
The Smashing Pumpkins - Once Upon A Time
Aaliyah - More Than a Woman

Snö

Oj då.. Glömde helt bort att berätta att jag satt kvar i biosalongen hela eftertexten, nästan...  Var på väg ut och så hörde jag, och mindes, Lalehs specialskrivna låt Snö. Helt underbar och dessutom ännu bättre tillfälle att höra den första gången finns inte så det var bara att sitta kvar och lyssna till alla andra vanliga stressade biobesökare som aldrig orkar vänta tills eftertexten börjar knappt.

Man ska ju sitta kvar en stund så man hinner smälta filmen. Åtminstone när det är lite mer svårtsmälta filmer.

Plugghelg

Denna helg har jag inte tagit det lugnt som vissa andra (helger). Visserligen så har jag vaknat ganska sent både igår och i morse, och jag har slöat lite innan dagen kommit igång. Fast denna helg har jag inte slöat hela dagarna, som kan hända någon gång ibland, utan bestämt mig för att plugga matte.

Jag är inne på kursen Matematik D och har precis räknat lite på cousinussatsen. Jag ska nog räkna lite till innan jag avslutar. Eventuellt tänker jag kolla på en film senare, vilken det blir skriver jag om i morgon.

Matte Bio

Även om Matte nu känns roligt, så kan man ju inte sitta hela helgen. Jag vet det kommer helger senare i vår som går åt endast till plugg, fast denna helg skulle syrran på bio med sin 10-åriga pojke så jag beslutade att följa med. Jag, AG och Jonathan valde att se Arn. Jag har varit lite skeptiskt till den ända sedan jag hörde talas om att böckerna skulle filmatiseras. Det är inte så att jag läst böckerna och tyckt bävat för att filmen ska förstöra för dem, jag har inte läst böckerna. Däremot så har jag alltid tanken att en svensk högbudgetfilm med stor budget ger mig lite rysningar.

Stor budget kan vara bra, men det kan lätt bli skräp om man inte lyckas använda pengarna rätt. Som tur var blev jag glatt överraskad. Kommer inte ihåg att jag sett någon så bra svensk film, inget stereotypiskt här inte. Filmen kändes ganska osvensk, alltså positivt - speciellt om man får tro Fredrik Lindström, men jag håller även med.

Jag ska inte säga mer, ni får skapa egna intryck.

Jazz

Nu är det tänkt så att jag ska testa på jazz. Tidigare inlägg har jag nämnt olika sångerskor, någon av dem som jag fastnat lite vid är Ella Fitzgerald. Ska lyssna lite mer på henne, hon har en skön röst.

Sen så har jag hittat en kompis på facebook, som går på musikhögskolan i Malmö. Vi träffades i på Skurups Folkhögskola, de har jazzutbildning där och jag gick allmän linje.

Hon nämnde Esbjörn Svensson Trio, vilka vi såg på Malmöfestivalen några dagar in på allra första veckan nere i Skåne. Jag kommer inte ihåg hur musiken lät, så det är bäst jag kollar upp dem. Youtube känns inte som ett alternativ, denna musik vill jag ha mp3 direkt från skivan. Har bara min macbook som jag lyssnar med och tyvärr inga bra högtalare än men dem är på gång.

Just nu lyssnar jag på en av de vackraste låtar som finns

Katie Melua -  Just Like Heaven

Gillar både denna och originalet med The Cure, men musiken ger mer stämning med Melua tycker jag.

"Nynnar" med till musiken

Nu har jag precis kommit hem från min dagliga promenad. Jag börjar inte förrän 11 idag, så ingen stress..,

Har inte bytt musik till mobilen än, gör antagligen det i helgen. Fast jag har ännu inte tröttnat, så kanske lägger jag bara till några låtar för att det ska kännas nyare. I alla fall... Under typ halva promenaden lyssnade jag på Rockets Fall on Rockets Fall, av post-rockbandet Godspeed You! Black Emperor. Lyssnar ganska mycket på post-rock: GY!BE som jag nämnde, Do Make Say Think, Mogwai och Sigur Rós bl.a.

Rockets Fall on Rockets Fall är ca 20 minuter lång, så det blev då halva promenaden. Under tiden jag lyssnade sjönk jag in i musiken och ville typ sjunga med. Men eftersom det inte är någon som sjunger så gick det inte.. Efter en stund kom jag på ett sätt. Jag började hacka tänder, inte som man gör när man fryser, utan mera hacka tänder i takt till musiken. Stötte inte på så mycket folk, men undrar om någon av dem jag stötte på märkte något och i så fall vad de tänkte om mig. Jag tyckte det var kul, jag kände mig mer inne i musiken (ungefär som att sjunga med).

Jag tog en sväng förbi Kristinas hus, såg någon röra på sig inne på hennes rum så jag antar att det var hon. Gick vidare eftersom jag lyssnade på GY!BE då och ville inte avbryta låten för att ringa och kolla om det var hon. Skickade ett sms istället som säkert lät lite underligt. Äsch, vadå.. Jag är ju lite egen.

När jag nästan var hemma märkte jag att sista låten jag skulle lyssna till var en som jag visste jag inte lyssnat på sen gårdagen, den låt som jag haft på hjärnan de senaste dagarna.

The Love of Richard Nixon

Låten som fastnat

Har inte så mycket musik på min mobil idag, så låtarna spelas om och om igen. Speciellt idag eftersom jag lyssnat med hörlurarna under min promenad, när jag varit nere i tvättstugan och när jag hängt tvätt i badrummet.

Såklart måste en av låtarna fastna i minnet och återkomma när jag inte lyssnar på någon musik alls. The Love of Richard Nixon är kanske inte världsbäst, men fastnat har den gjort.

image16

The world on your shoulders
The love of your mother
The fear of the future
The best years behind you

The world is getting older
The times they fall behind you
The need it still grows stronger
The best years never found you

The love of Richard Nixon, death without assasination
The love of Richard Nixon, yeah they all betrayed you
The love of Richard Nixon, death without assasination
Yeah they all betrayed you
Yeah and your country too

Tvätt tvätt tvätt...

Usch... Har inte tvättat (i tvättstugan) sen innan jul, nu har hela förmiddagen gått åt till maskin efter maskin efter maskin. Nja, kanske inte så många. Är inne på den femte och sista nu, som tur har vi två maskiner så det blev bara tre omgångar.

Men mycket tvätt blir det att hänga upp. Har torktumlat lite lakan och sånt, det som fick plats. Gillar egentligen inte att torktumla, funkar ju så bra att hänga upp i badrummet, men får det inte plats så måste man ju.

Sista maskinen hinner inte med att torktumlas, har tvättid till 12 så det blir bara någon halvtimme kvar när maskinen är klar. Det blir att släpa alla tunga våta kläder upp för tre trappor. Fast har man gjort det förut, så är det ju inte problem...

Försöker tänka ut någon bra träning. Jag har tränat boxning i ett år (ett och ett halvt sammanlagt), men har lite tröttnat nu. Går promenad nästan varje morgon, idag gick jag en hel timma (mellan två maskiner). Känns otroligt bra, det ska nog funka tills jag kommer på något annat.

Promenad

Har nu varit ute på en lagom lång promenad. Lyssnar på musik, sjunger med ibland. Oftast inte, vilket beror på att jag oftast inte kan texterna. Byter musik rätt ofta till min walkman-mobil så jag hinner knappt lära mig texterna, men jag tröttnar ändå.

Något som irriterar mig är att jag fortfarande kollar in registreringsskylta. Jag var och är fortfarande medlem på något som kallas Platespotting. En rätt idiotisk hobby där man ska leta registreringsskyltar på svenska fordon. Man börja med att se 001, 002, 003 osv. ända till 999. Jag startade för 2 1/2 år sen och slutade för någon månad sen på ca 427, helt säker är jag inte.

image16

Det är lite irriterande att jag sneglar ner varje gång jag går förbi en bil, eller åtminstone nästan varje. Jaja, jag springer i alla fall inte omkring på parkeringar och memorerar vart kommande nummer står. Skönt det i alla fall.

Jag lär väl sluta förr eller senare. Bästa sättet är att fokusera på annat, som t.ex. musiken i mina hörlurar. Här sjunger jag lite på David Bowies China Girl.

image17

Visst ser jag ganska fokuserad ut? Tänker rakt fram..



Trött...

Försov mig i morse, vaknade nyss. Ingen idé att komma på slutet av lektionen, har Fysik på eftermiddagen också - ingen fara. Nej, nu ska jag vakna till och gå ut på promenad. Nästa lektion  börjar inte förrän kl 13, men jag cyklar nog in lite tidigare.

Har i alla fall ett ämne att prata om på Engelska C. Hela kursen går ut på att vi ska förbereda ett föredrag på en timma. Jag ska nog prata om ekologisk och närproducerad mat. Alla stora utsläpp som kommer av olding av mat. Det viktiga i att köpa rätt mat helt enkelt.

Nej, mer vet jag senare då jag bollat lite med lärarna.

Youtube

Såg att jag fått en ny kommentar till min kentvideo på youtube. Det är kul när folk tycker om resultatet, det gör jobbet före så mycket mer värt. Visningar är inte så mycket värt egentligen, det är absolut roligare med kommentarer.

Ska försöka vara bättre på den fronten även jag. Du vet att jag läser din blogg Kristina, men jag ska kommentera oftare härefter - jag lovar.

Mine! My own! My precious!

Har äntligen fått min favvoväska lagad.. Den gick sönder för någon månad sen men jag ville vänta med att laga den för att jag kände att jag kunde ha pengarna till andra mer nödvändiga saker. Jag hade precis fått en datorväska som jag kunde ha skolböcker i.

Hur som helst är jag glad nu att jag fått den lagad. Det gick på ett kick att sy in axelbandet. Dessutom var sömmerskan snäll så hon lagade gratis. Tack så mycket, du har gjort min dag. Nu kan jag vara glad resterande tiden.


image15



Nu är alltså remmen fixad och den hänger som vanligt. Köpte den på H&M nedsatt pris för ett år sen och nu kanske den klarar sig ett år till.

Goldfrapp

I väntan på det nya albumet som kommer i slutet av månaden har jag nu lyssnat på den nya singeln "A & E" och sett videon.
 

Betapet

Jag spelar rätt ofta på Betapet, Alfapet på nätet. Det är skitkul, går dessutom mycket snabbare än IRL.

Jag har spelat lite ikväll och är nu uppe i rekordrating 1478, jippie. Det gick dåligt förut ett tag, men de senaste dagarna har rullat på.

Boels födelsedag

På lördagen fyllde min faster år. Jag ringde för att gratta och blev ditbjuden igår söndag på middag och glass.

Det vart någon sorts potatisgratäng med keso och vitlök i och kassler samt lite grönsaker vid sidan. Jättegott, så jag kände för att ta flera gånger. Efter maten satt vi och körde 20 frågor. Ni vet den leken där någon tänker på en person och de andra ska lista ut vem man tänker på genom att ställa 20 ledande frågor.

Mina två val som jag hann med var Nicole Kidman och Madonna. Nicole Kidman var svårast för dem att lista ut Jag hade glömt bort henne som rödhårig, fast hon har haft både brunt och blont hår. En annan sak jag var osäker på var var hon kommer ifrån. Jag hade ett hum om Australien, men har kollat upp nu och hon är faktiskt född på Hawaii. Jag svarade ja när de frågade om hon var amerikanska.

Något som jag däremot hade rätt var åldern. Jag fick frågan "Är hon yngre än 42?" och svarade Ja. Kidman är född 67, så hon fyller faktiskt bara 41 i år.

Att lista ut vem Madonna var, var mycket lättare. Däremot slängde de ur sig gissningar hit och dit, bla Britney Spears.

Vi åt mycket igår, mat, glass, pepparkakor med mjölk till, Wienernougat... Jag knackade pepparkakan i tre delar och önskade att vi skulle lyckas räkna ut vem det var som Peder tänkte på. Jag var inne på rätt spår med brottslingar och mord, men tack Carro för Charles Manson..

Fram emot kvällen bar det av till vardagsrummet. Två filmer hade hyrts och skålar med popcorn och ostbollar stod framme. Den första filmen var Boog & Elliot eller Open Season som låter mycket bättre enligt min mening. Den var rätt bra och hade sina ljuspunkter och skratt. Film nummer två var ändå lite roligare tycker jag, Bortspolad.

Jag kan känna lite att Disney tappat stinget, att andra studios gör bättre filmer nuförtiden, dessa två var av den typen.
Boog&ElliotBortspolad









Open Season






















Bortspolad














Kvällen blev rätt sen för att vara en söndagkväll. Alla var trötta och var på väg att lägga sig när det kom fram att jag kanske skulle ha skjuts hem. Carro och Peder klädde på sig snabbt för att skjutsa mig hem. Ser dem inte mysiga ut?

Morgonrockar

Lyrics

Detta är inte min första blogg...

Innan skrev jag lite på Facebook, men det var visserligen inte så ofta.

För sex-sju år sen däremot skrev jag nog rätt mycket - på innestället Lunarstorm.

Det mesta jag skrev var i för sig bara låttexter jag tänkte på, fast det kan vara intressant det med. Bara det att det var mestadels endast från ett och samma band, kent.

Nu lyssnar jag på mycket mer musik, och har dessutom fler artister som jag kan rabbla texter till.
På min dagliga morgonpromenad fastnade denna bit ett tag i mitt öra:


This is how it works
You're young until you're not
You love until you don't
You try until you can't

You laugh until you cry
You cry until you laugh
And everyone must breathe
Until their dying breath



 

PS: Måste nämnas, jag har inte varit inne på Lunarstorm sen dess

 


Utekväll igår

Jag och Kristina stod och väntade utanför Madonna en kort evighet innan Carro och Peder kom. Nej då, det gick rätt fort.. Vi åt pizza och diskuterade felstavningar i menyn såsom musslor med tre s, skinka med stavningen skinak och diverse särstavningar.

Pi zza
Vanilj glass

Men något som skulle ha särskrivas fick bli ett ord
Husetsvin

Kvällen bar senare av till Café o Bar
Där hittade vi på egna facebookquiz med frågor med två elternativ.
Sandstrand eller klippstrand?
Buss eller tåg?


Det utvecklades till frågor med svårare svar (kanske). Favorit...
Bästa musikårtionde
Bästa filmårtionde
Favoritfilm

Oftast använder jag ganska mycket betänketid på mig. Tvekar. Vilket oftast inte betyder att jag inte vet vad jag tycker, utan är mera "vilket låter bäst att säga"..

Carl och Åsa  som hade varit på bio och sett National Treasure 2, kom senare att joina oss. Åsa gick hem efter en stund, vi andra satt kvar till stägningstid. Efteråt ville tjejerna gå och dansa men det var inte vi killar lika sugna på. Vi bestämde oss för att splitta upp för att mötas senare.

Tjejerna gick och dansade på Corners, Carl gick till Stadt och Peder och jag drog hem till var och en för en stund.

När resterande stängdes möttes vi upp utanför Stadt och kom fram till att min lägenhet var ett bra alternativ till efterfest. Jag var den enda av oss med egen lägenhet, vilket jag hoppas att ni inte tar illa upp om jag skriver..

Efter några timmar vid Youtube där vi lyssnade på Johan Glans, tittade på Centralskolan och diverse smågrejer var det dags att avsluta kvällen. Peder och Carro fick varsin skiva musik utav mig och vi hälsade alla varandra god natt.

Mardrömmar

Jag är inte en sån som drömmer mardrömmar, knappt kusliga drömmar ens. Men jag har ett starkt minne av ett barnprogram som satt spår många år efteråt. Mina äldre syskon växte upp med Vilse i Pannkakan, jag växte upp med detta:



Jag ryser fortfarande.

Kalle Ankas Pocket

image3


Fick hem den senaste Kalle Ankas Pocket idag. Så här ser den ut och så här såg min samling ut senast, när jag flyttade om dem för att få bättre plats

image5

Ursäkta kvalitén, bilden är tagen med min mobil för att jag tänkte skicka som MMS.

Get the Party Started

Jag youtubade lite igår kväll innan sängdags. Jag hade läst lite om Mahalia Jackson och Ella Fitzgerald
, två av de största inom soul. Jag är själv inte så välorienterad inom genren, men det är möjligt att jag kan hitta någon att lyssna på. Båda hade väldigt fina röster, Ella var nog den av dem som imponerades mest (enligt mig alltså).

I alla fall.. Jag kom och tänka på en annan soulsångerska när jag kollade in alla klippen. Shirley Bassey. Jag har hört lite av hennes musik tidigare, speciellt "(Where do I Begin) Love Story". Tänkte jag villa lyssna lite mer.

Ni kan inte ana vad jag hittar då. Jo, Shirley Bassey, som nu är nästan 70 år, har till sitt senaste album gjort en cover på Get the Party Started, av en av mina favoritartister P!nk.




Och det är inte dåligt heller, även om låtvalet kom som en chock. Nu är det så att P!nks version står mig närmare, jag har sett henne live två gånger på Hovet. Men det är inte fy skam att lite av en legend spelat in en cover på en av hennes låtar.




Ni får själva avgöra vem den passar bäst... Kommentera gärna

Ekologisk frukost

Detta är min dagliga ekologiska frukost:
Ekologisk havregrynsgröt med ekologiska solrosfrön, ekologiska pumpafrön och ekologiska linfrön.
Till har jag ekologisk lingonsylt och lite ekologisk mellanmjölk.

Varje dag, åtminstone vardagar. Om jag är hemma.

Förkyld

Hade lite influensa under mellandagarna. Feber, huvudvärk. Igår blev jag sjuk igen. Hade ont i magen efter våran lunch igår, och inte lite heller. Inte vad jag brukar ha i alla fall.

Idag trodde jag skulle gå bättre, ända tills jag träffade gänget på komvux. "Är du sjuk Isac?"... Jag kanske inte var frisk ändå. Senare när jag kommit hem så släpper förkylningen lös. Jag behöver snyta mig. Kanske är det bättre imorgon då, det brukar vara värst på kvällen och jag får ta det lugnt ikväll.

Jag ska prova att sova bort förkylningen, brukar oftast inte funka men det är alltid bra att testa. Det irriterande med att sova när man är sjuk, vad jag tycker, är att man inte blir piggare. Man bara missar lite av den vakna tiden, vilket kan vara skönt men piggare är ju nåt man också vill bli.

kent

Ett band som jag lyssnat på mycket de senaste åren är kent. Visserligen har nu Radiohead tagit över rollen som mest spelade men, jag lyssnar fortfarande en hel del.

Jag har gjort en video till en av deras b-sidor, Gummiband.


Första snön

Det har visserligen snöat flera gånger denna vinter, men nu äntligen kom det tillräckligt för att göra något med det..

Igår var jag barnvakt hela dagen då min syster åkt till Stockholm för att se Villa möta Hammarby på bortaplan.
Det snöade hela lördag natt så jag och mina syskonbarn gav oss ut kring 10-snåret för att åka lite pulka.

I två timmar var vi ute och sen begav vi oss in i värmen dyblöta för att äta lite makaroner, köttbullar och brunsås.

Snön stannade hela dagen, men tyvärr var det bara blask kvar idag.

Fight Club...

...heter filmen jag såg igår kväll. Jag har sett den en gång tidigare för kanske tre-fyra år sen, men den gången verkade det som att jag slötittade.. Igår kväll var jag beredd, Peder hade talat så mycket gott om filmen.. Eftersom jag inte kom ihåg ett dyft så kände jag för att se om den.

Konstigt nog var det inte en av de filmerna som man glömmer bort att man sett och när man ser dem igen så kommer man på.. "Javisst ja, jag har ju sett den här förut."

Det var snarare som att jag såg den för allra första gången. Jag hade liksom inga förväntningar på att den skulle vara lika bra denna gång, det var bara att titta och njuta... Och bra var den. Som sagt kändes det som att se den för första gången, helt om det inte varit för att jag kände igen en (halv) scen i slutet.

Efteråt har jag tänkt tillbaka lite på olika scener och känt likadant, men det var tur det. Annars kanske jag inte gillat den lika mycket...

Barnvakt

Kom nu hem efter att ha passat mina systerdöttrar i några timmar medans mamman var på bandy. Mirjam, som är 6 om en månad, och Minna  som är 4 om tre.

Nog för att de kan vara lite busiga ibland, och sen eftermiddag/kväll kanske inte är den tiden jag är piggast, men idag var de relativt lugna. Jag är lite av deras roliga morbror, har varit det sen innan de kunde gå. Ibland är det kul, dagtid oftast, men det kan vara svårt att vara allvarliga när de drar i mina kläder, vill sitta på mina axlar etc.

De är ändå underbara och är de jag känner bäst just nu eftersom vi bor i samma stad. Jag ska absolut inte favorisera, jag har 13 andra syskonbarn som kan ta illa upp plus en till som är ett halvår äldre än mig.
En stor familj ja.. 9 syskon är vi, det ligger lite i släkten. I pappas familj var de 7 syskon och farfar hade hela 12 syskon.

Nu har jag poppat lite popcorn och ska se en film.

Den gröna färgen

Tänkte förklara varför jag valt den gröna färgen som bakgrund. Jag ska antagligen ändra vid senare tillfälle, men det funkar väldigt bra för tillfället.

Jag valde grönt för naturens skull. Jag är engagerad av miljön, hur vi påverkar den och hur vi kan anpassa oss för att världen inte ska kollapsa..

Jag återvinner, köper ekologiskt och cyklar överallt. Har iförsig inte skaffat körkort än, men hoppas på att jag cyklar lika mycket även när jag klarat uppkörningen.

David Gray

Har lite bävat för det här, men nu kommer i alla fall det första inlägget.
Det fick heta David Gray för att jag lyssnar på hans Say Hello Wave Goodbye för tillfället.

Som ni kanske märker på namnet så lyssnar jag mycket på musik. David Gray är bara en av de artister jag har i mitt iTunes-bibliotek. Jag lyssnar på musik när jag är glad, ledsen, trött, deppig, otålig, stressad... Men det är inte bara för att skriva om mitt musiklyssnande som jag startat den här bloggen.

Jag känner lite att jag har ett beroende av att skriva av vad jag känner, också att öppna upp för andra människor även om det sker via den stora massmedian Internet.

Hur som helst, välkomna..
/isac

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0