Vinnarvideon ! ! !

Tänkte att jag ville visa vinnarvideon här... Det är inte jag som har gjort den, det blev ju ingen video för mig, men den är skitgrym ändå. Varsågoda


Ingen ny kent video

Bestämde mig idag.. Blir alldeles för kort om tid, stressat och så..

Men senare i sommar hoppas jag på något annat, kortfilm eller ny musikvideo. Får se hur det blir, bara jag inte blir för lat. Fick tillbaka lite vilja och inspiration nu med tävlingen. Gäller bara at behålla den inför framtiden.

Ny kent video

kent ger ut sin singel gratis på hemsidan. Dvs remixen, som är den som ska spelas i radio och TV.

I gengäld väntar de sig en musikvideo till låten gjord av fansen. En tävling pågår fram till måndag då bidradgen skall ha lagts ut på youtube och sedan väljer de ut tre favoriter som vi får rösta på.

I'm in. Har redan lite idéer (fick reda på tävlingen igår kväll). Dessutom har jag redan gjort en video, till en av deras äldre låtar.



Så, nu gäller det att prioritera. Jag ska ha flyttat ut ur min lägenhet  och städat innan måndag så det blir mycket att göra denna vecka. Gäller att peppa, men inte stressa.

Bohemian Rhapsody

En av de allra bästa rockklassikerna har gjorts om av 25 rocklegender. Vissa känner jag inte till, vissa känner jag igen fast jag inte kan placera dem. Oavsett så är det här en enda lång lyckoträff...


Fredrik Lindström

Jag dör av skratt



Tråkigt att jag aldrig lyssnade när det sändes för 12 år sen.  Roligt att youtube finns.

Regn

Idag har jag haft ont i huvudet. Har inte tänkt så mycket på det. Kom på mig själv när jag gick ut till cykeln för någon timma sen. Svarta moln på himlen, väntan på åska. Antagligen därför.

Cyklade bort till OnOff och köpte nya bläckpatroner. Svängde in på Hjertbergs också och handlade lite smått. Endast smått, flyttar om en vecka.

När jag kom ut igen regnade det, nästan öste ned. Orädd som jag är satte jag mig på cykeln och drog hem. Vilken slump det var... Lyssnar på musik i min walkman-telefon. Nästa låt som kommer, på väg hem, när det regnade som mest, sjunger de om sommarregn. Dessutom är det ljudeffekter - regn. Men hallå, jag HÖR att det regnar.

Om någon vill lyssna lite så finns det här


Det får mig att tänka på somrarna när jag var liten. Ni vet, när det regnade minst halva sommaren och man var glad för lite sol i augusti. Nu klagar man för mindre. Sol HELA sommaren ska det vara. Annars vart det en regnig sommar.

Två somrar sen, 06, var jag, min syster, hennes två barn och hennes kompisar på beachen hela juni. Det var dessutom supervarmt i augusti och långt in i september. De första höstvindarna blåste inte förrän långt in i oktober.

I början av förra sommaren pratade vi om denna sommar. Jag har vänner som propsade på att det var en väldigt regnig sommar. Förra sommaren vart lite regnig, men absolut inte 06. Möjligtvis regnade det lite i juli, men jag har för mig att om det var året före eller året innan dess som var en lika regnig sommar som när jag var liten.

Men ändå... Det är kul med regn, sommarregn, så länge det inte är iskallt ute.

Storm

Efter en och en halv veckas solsken skulle det eventuellt komma regn sa de. Nu regnar det inte och det är knappt ett moln på himlen, även om det är fler än det var igår. Däremot så blåser det.

Och inte lite heller. Man kan nästan tro att det är en stormig höstdag om det inte vore för att man påminns om sommaren när vinden avtar emellanåt. Det är nu otroligt torrt ute, skulle faktiskt bli gladare om det regnade - bara en dag. Folk verkar i alla fall tro att det är mycket kallare nu, många går ute i koftor.

Visst, när det blåser blir det kallare, men det är fortfarande över 20 grader ute. Solen är dessutom lika het som den varit tidigare. Jag själv tycker det känns svalt med denna vind, även om den är lite väl stark.

Se upp alla med hattar där ute...!

Jamie Lidell

Tänkte det var väldigt längesen ett youtube-klipp postades på min blogg. Det var dags nu. Har lyssnat på denna killen någon vecka nu. Han växer och växer... Här är två låtar från senaste albumet:


Nationaldagen

Firade Sebastian som fyllde 14 förra måndagen. Och kanske lite nationaldagen, även om vi inte sjöng Du gamla Du fria eller nåt sånt. Vi åt jordgubbar, årets första för mig.

Stannade där ute över helgen sedan, oplanerat som oftast. Vi var och badade i sjön några gånger, asvarmt ute så det svalkade nåt otroligt. Har inte badat vid deras bad på jättelänge, typ 6-7 år. Det är väldigt bra bad, inte långgrunt som inne i stan. Dessutom finns det en liten klippö(?) som var perfekt att ligga och sola på. Solade i för sig inte så mycket där, det var mycket roligare att gömma sig bakom ett block och invänta vågor.

Bättre än någon vågmaskin. Jag har aldrig varit utomlands, på någon solig strand. Längtar inte efter det heller. Finns så mycket fina badplatser i Sverige som duger gott och väl.

Vågorna var störst på lördagen. När de sköjlde över klippblocket vi gömde oss bakom blev de typ en halv meter i höjd. Det och att vi försökte stå på algprydda hala stenar gjorde att det var en omöjlighet att stå still när vågen kom.

Det tråkiga, som jag inser, är....
Varför måste man vara barn/tidig tonåring för att ha så kul. Kring 15-16-årsåldern slutade man nästan att bada när man åkte för att bada. Nuförtiden är en dag på stranden, en dag på stranden. Möjligtvis ett dopp då och då för att man inte ska svettas ihjäl.

Det roliga är ju ändå att bada, sola kan man göra hemma på gräsmattan om man vill. Att bada är underskattat.

Jag ska nog ut till dem senare i sommar, för att bada, på riktigt.

Generation Y - Om att vägra bli vuxen

De sena 70-talisterna och 80-talisterna. Det talas om en generation som är uppväxt med tv-spel, internet.
Kanske lite sent läser jag en artikel ur Sydsvenskan.

Många är ovilliga att ta ansvar, hoppa över vuxengrejer - pensionssparande. Ovilliga att ta fast jobb. "I sökandet, i vilsenheten och i rädslan för att inte duga."

Vi har världsvana, medvetenhet etc.. Men orkar ändå inte ta tag i våra liv.

Högsta prioritet är självförverkligande, dvs man söker saker som är bra för en själv. Shopping-generationen...

Vi drar ut på tiden innan vi måste ta det stora klivet in i vuxenvärlden. Vi studerar längre.


Samtidigt hittade jag en mer positiv inställd artikel hos barometern, oskarshamntidningen.

Nu kommer generation Y - smarta och uppkopplade

"De vet nämligen vad de vill och de är inte rädda för att säga upp sig och flytta hem till föräldrarna om jobbet inte är tillräckligt meningsfullt eller kul."

Kreativa och positivt inställda till förändring. Miljömedvetenhet är spridd.

När våran generation kliver in på arbetsmarknaden i stort så kommer vi att vara den mest "underhållskrävande arbetskraft världen någonsin skådat". Å andra sidan så är vi mycket prestationsinriktade, höga förväntningar hänger i luften - de flesta på en själv.

Flexibilitet är något viktigt, man vill kanske ha sin laptop under armen och ta fram den var som helst för att kunna jobba ett slag.



Nåväl, vi är ju alla olika och har olika personligheter. Jag tror ändå på detta med generationsuppdelning. Man påverkas mycket av tiden man växer upp i. JAG har påverkats mycket av tiden jag växt upp i, sen kan jag ju inte prata för alla andra tusentals 80-talister i Sverige.

Att leva i nuet är något av det viktigaste. Att ha fötterna på jorden etc.. Fast man bör ändå inse att framtiden påverkas av de val man gör i nuet. Tänk på framtiden, men fastna inte i problemen utan hitta lösningar.

Jag vill att när mina eventuella framtida barn växer upp ska ha mindre problem framför sig. Det är kanske inte möjligt, fast jag tycker ändå man bör satsa på lösningar mot de problemen som går att åtgärda. Tex växthuseffekten.

Även om det krävs kraft, och mod.

Albumsläpp 2-3 Juni

Så enormt kul när det kommer mycket på en gång, har endast lyssnat på två av dessa album än.



RSS 2.0