Debaser

Efter att ha velat gå många gånger tidigare så får ajg äntligen "chansen"... Nu är vi ett gäng som ska se The Gaslight Anthem på Debaser Slussen den 17nde, najs. Inspirerade av The Boss gör de rock. Kan hända att man känner av The Killers-vibbar, fast de är också inspirerade av dito...

Längesen jag drog iväg nånstans för att se ett band.. Februari förra året, Kent i SKövde...
Längtar..

Hoppas jag inte lyssnar slut på dem innan jag ens hinner se dem live då!

Pubrunda 28/1

Missade förra terminens pubrunda då jag var i Lidköping och försökte mig på att ta körkort. Denna gång däremot kunde jag hänga på. 18.00 startade det hela på Gotlands Nation och sammanlagt besöktes 12 av 13 nationer. Kalmar var fullt av reccar som blev välkomnade till nationen, så där kom vi tyvärr inte in.

Min allra första pubrunda blev rätt lyckad faktiskt.
Gotlands: 1 cider
Smålands: 1 cider
Snerikes: 1 cider
Kalmar: ingen lycka
V-Dala: 1 vatten
Uplands: - -
Göteborgs: 1 cider
Värmlands: 1 vatten
Stocken: 1 cider
V-G: 1 cider (bonus för att de spelade Lady GaGa - Just Dance och för första gången dansade jag reccedansen i onyktert tillstånd)
Det har även dragit igång pingisonsdagar där nu, varannan vecka. Denna vecka var det pubrunda, kanske drar dit om två veckor :)
Ö-G: 1 cider
G-H: 1 cider
Norrland: 1 cider

9 cider och nio streck på armen blev det totalt. Men usch och fy vad sött det blev. Bubblade en del i magen i natt. Trött och sliten så här dagen efter lyckades jag ta mig till föreläsningen i morse.

Sov några timmar på eftermiddagen, men det blir sängen strax igen. En ny dag i morgon som man säger.
Tror lite att jag hade klarat en cider per nation. Möjligtvis inte utan att spy, var inte så vidare gott nio cider senare. Vart inte så farligt i alla fall, kunde gå rakt och kände mig klar i huvudet hela kvällen. Nio cider funkar bra för en första pubrunda. Speciellt eftersom jag övergav nykterismen för endast två veckor sen...

På begäran från folket...

Jag vill gärna uppdatera oftare. Känner däremot att mycket som hänt senaste tiden är sånt jag inte vill lägga ut på min blogg.

Jag ska försöka uppdatera oftare. Kanske ska försöka mig på lite mikroblogg, då kanske jag får tid till bloggen också.. :)



By the way.. Riga hälsar, även om det var två veckor sen jag var där.

KRÄM

KRÄM
KRÄM
KRÄM
KRÄM
KRÄM

KRÄM
KRÄM
KRÄM
KRÄM
KRÄM
NÄRA
KRÄM
KRÄM
KRÄM
KRÄM
KRÄM
FÅR
KRÄM
KRÄM
KRÄM
KRÄM
KRÄM
INGEN
KRÄM
KRÄM
KRÄM
KRÄM
KRÄM

KRÄM
KRÄM
KRÄM
KRÄM
KRÄM

School's back

And so am I... at school.

Känns både gött och onte. Positivt för att träffa klassen igen och umgås. Negativt för att jag vet att jag måste ta itu med planerandet denna period om jag ska hinna med allt på slutet.

Hur som helst, gött att vara tillbaka

Första fyllekvällen

Okej, det var inte riktigt planerat. Tänkte efter ganska mycket om jag skulle dricka. Var inne med Lino och Mattis på systemet. Tänkte om jag skulle köpa något, men hade svårt att tänka ut vad. Helt ny i dessa sammanhang. Hade ju kunnat rådfråga, men jag och tvekanden...

Lino köpte en Malibu så jag tänkte jag skulle fixa nåt senare att blanda ut med. Malibun var nästan slut när jag såg Lino på kvällen. Blev lite nere för jag hade inget att dricka utom 7up, inte ens en RedBull som varit min vanliga festdricka. Rulle erbjöd mig Vodka så jag blandade ett glas. Det tog slut och jag körde refill. 3 cm Vodka tack. Rulle: om du dricker upp det kommer du att bli full. Det var då jag bestämde mig.

Blandade med 7up. Smakade starkt Vodka, så jag blandade i lite drinkmix jag hade. Not very tasty, fast gick ned. Stark smak, granatäpple, tog bort mycket av smaken från Vodkan men ersatte med en annan stark smak. Satt ned på golvet en stund och märkte inte så mycket. När sedan jag såg några välbekanta ansikten i dörröppningen reste jag mig och staplade mig fram för att ge kramar. Återseende av vänner.

Velvet var kul igår. David Sandström Overdrive eller nåt sånt var det som spelade. Hörde inte vad han sjöng, fast musiken var himla skönt drag i. Liveband äger alltså. Hade jättekul igår. Drack inget mer när jag gått ut så jag hamnade på en lagom nivå.

Najs.

Första fyllan.

Riga

Åkte på kryssning till Riga med tre av mina underbara vänner och en brittisk kompis till en av dem. Det är klart att jag är nervös innan, jag är ju för sjutton alltid nervös inför nya grejer. Hur som helst blev det en väldigt lyckad resa. Ångrar inte en sekund att jag inte åkte med gänget till Åre. Vi hade så himla kul på annat håll.

Vägen dit. Tur för mina vänner att jag följde med. Utan mig, ingen Vodka från TaxFree-shopen. Green Apple funkade tyvärr inte så bra, kanske inte med smaklösa spriteburkar. Men det funkar till första kvällen.

Riga kändes igen lite. Fick lite deja vu känsla av att gå omkring där. Senare kom jag på var jag varit nånstans som liknade... Köpenhamn har också trafikljus som räknar ned tills det blir grönt/rött. Köpenhamn har också mycket gamla hus och lite samma känsla när man går runt. Riga var skitigare, fattigare. Värt resan var de ställen vi hittade att sitta och mysa lite på.

Vi hittade ett supermysigt café med en mängd olika tesorter. Där satt vi och umgicks och spelade lite kort en stund. Sen var vi på gång att hitta en restaurang, helst med lettisk mat på menyn. Tavernan vi hittade var ganska hemtrevlig den med. Lite gammaldags känsla. Allt serverades i gamla träskålar, på tjocka skärbrädor. Jag, Lino och Rasmus beställde ett glas med mjölk till maten. Det var glasen som inte riktigt passade in, starkt röda. Mjölken var god, smakade mycket som grädde. Kanske typ matlagningsgrädde...

Vägen hem. Kvarvarande Vodka blandas med äpplejuice och groggen blir drickbar. Vi hade även Malibu com blandades med hjortronlikör och cocacola. Beslutade mig för att lägga mig tidigt då jag blev extremt uttråkad när de andra började massera varandra. Kände mig ganska mycket som det femte hjulet. Kunde inte sova, av flera anledningar. Vande mig kanske aldrig vid guppandet ute på Östersjön. Så jag låg vaken och lyssnade på Lino och Emma när de pratade om allt mellan himmel och jord.

Efter ett tag började de att snacka om att de skulle busa med mig, lura mig lite. Bland annat kanske flytta mig till en annan säng och se hur jag reagerar när jag vaknade. Men det blev jag som busade med dem. Det första jag gjorde var att efter att ha legat någon timme och tyckt att det var för ljust var att jag släckte taklampan. Alla trodde att strömmen hade gått. Två flydde till den andra kabinen vi hade för att kolla om de fortfarande hade ljus.

Senare kastade Lino en pet-flaska på mig för att se om jag vaknade. Reagerade snabbt med att kasta den rätt upp i luften. Den flög endast någon decimeter från Emmas ansikte, hon blev skitskraj. Det S-P-Ö-K-A-R. Jag gick vidare på det temat. När Lino började frysa kastade jag up mitt täcke till honom. Han trodde det var Emma. Emma sa nej. De diskuterade möjligtheten att det spökade. Isac sov ju så det hade inte kunnat vara jag.

Det blev helt knäpptyst en stund. Jag skakade på lampskärmen och båda rös till nåt enormt. Efter en stund beslutade de sig för att tända taklampan för att kolla om det ändå inte var jag som var vaken. Nej, jag låg och sov. De släckte igen. Jag började lite smått igen. De tände igen. Nej, Isac du sover inte, du har flyttat din arm.

Avslöjad.

Bästa varningen på länge


Korkat, idiotiskt och jag vet inte vad...

Läste nyss på metro att speltillverkaren Atari inte bara är missnöjda med att folk tankar hem spelen istället för att köpa dem..

Nu går de till angrepp mot andrahandsmarknaden också.
Nej, visst kan man tycka att det är synd om dem när många köper begagnade spel och inga pengar går till dem. Men de flesta köper faktiskt vad de har råd med...
Om jag skulle vara "tvungen" att välja mellan att köpa ett spel i butik för 700 spänn eller begagnat för 250 så spelar det ingen roll att fodralet är lite slitet och spelet har används kanske ett otal gånger innan.
Nej, oftast är ju huvudsaken att det går att spela och inga märkbara effekter av flitigt användande känns av när man väl sitter med kontrollen.

Om någon tröttnar på ett spel så kan det göra en annan människa glad, som nu har råd att köpa spelet begagnat. Nej, tröttna på ett spel får man ju inte göra - för då kommer ju speltillverkarna att tjäna mindre pengar på alla som köper begagnat istället för nytt.

Ett ord att tänka på - spelglädje.

Det är mycket det man är ute efter som spelkonsument. Om de nu är så snikna efter pengar så kan de väl lika gärna kunna lägga in ett skydd på skivorna så att spelen bara kan spelas på den första konsolen den matas in i. Då kan det knappast finnas någon andrahandsmarknad eftersom spelen inte funkar att spelas hemma hos någon annan.

Sen måste jag påpeka, som den miljövän jag försöker vara, att det vore korkat i dessa tider att gå ut med att man måste tillverka mer spel. Mer råvara krävs och jordens resurser är faktiskt inte oändliga. Vad som händer när en skiva kastas - den bränns upp. Ingen återvinning här inte.

För en dag sen....

...hade jag bara en omtenta att tänka på. Den som jag ska skriva i morgon.

Men så händer det att man får reda på resultatet av tentorna vi skrev innan jul...
...och helt plötsligt ligger tre omtentor och gnager på hjärnan.

Visserligen så har jag full förståelse för att jag kuggade de två tentorna veckan innan jul, har känt dåliga vibbar ända sen jag skrev dem. Det var ingen bra tidpunkt att skriva tentor då.. Hade kunnat börja tentaplugga någon vecka tidigare och fått mer tid att försöka ta in allting. Det var nog ändå de sista veckorna som gjorde allting. Var totalt ur fokus sista dagarna innan kemin och mellan kemin och matten gick det inte ens att nämna ordet matris eller vektor.

Nej, jag får helt enkelt erkänna mitt nederlag, ta nya tag och sikta mot påsken. Sitter förmodligen i en annan situation då...

1900

Visserligen är det nu 2009 och 1900-talet ligger "långt" bakåt. 1900 är namnet på ett stycke musikaliska mästerverk utgivna i slutet av 2008. Här kommer ett smakprov på den melodin som fick mig att fastna.

Den minsta av segrar.
(För er som har spotify)

RSS 2.0