Glad som en lax...

...eller kanske en hamburgare.

2:52pm Isac

Har en sån där rabatt på maxburgare, 19 kr istället för 40 kr. Intresserad?

2:52pm Lino

AAAAAAAH! ISAC! JA! <3<3

 

Såg Madagaskar 2 i fredags. Var väldigt mysigt med bio efter en vecka med 8-5 dagar på ångström. Här i Uppsala får man en rabatt som gäller inom tre dagar efter biobesöket. Hade kanske utnyttjat rabatten om jag fortfarande ätit hamburgare, eller om det hade gällt vegburgare också. Eller kanske inte ändå..

Madagaskar 2 var hur som helst rätt film att se, lättsmält och lite humoristisk. Familjekomedi heter det. Gick samtidigt som ett gäng 3-5-åringar. Tur att de gärna vill förstå vad de säger, salongen med svenskt tal var bredvid. Nog för att det är fler som förstår engelska nuförtiden än det var när jag var i den åldern.

Bio för 3-åringar känns lite väl tidigt tycker jag. Det är såklart upp till föräldrarna att avgöra, men jg tycker att bio är mer än en vardaglig grej. En upplevelse. Upplevelser värda att minnas. Jag kommer definitivt inte ihåg alla mina biobesök, ingen aning hur många jag gjort sen den första gången för 14 år sedan.

För 14 år sedan gick jag på bio första gången, se - jag kommer ihåg. Jag såg Lejonkungen som 7-åring, alldeles lagom ålder. Har i för sig sett filmen minst hundra gånger sedan dess, men jag kommer ändå ihåg vissa scener från biosalongen. Jag har fortfarande den upplevelsen jag fick då, kvar i minnet och tankarna varje gång jag tar fram min DVD-film eller är hemma hos någon och filmen står på. Lejonkungen - den första filmen jag såg på bio.

Någon gång i framtiden, om jag blir pappa, ska mina barn få vänta till en lagom ålder för sin första bioupplevelse. Det är minnen för livet.


Snö

Nu har det snöat i flera dagar. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så började fredag kväll och när jag var på väg hem från efterfesten låg det en halv dm på marken och väntade på att få bli till snöbollar, snögubbar, snölyktor och allt vad man kan tänka sig...

Snöbollskrig hade vi lördag kväll, de utan byxor mot oss med. Hehe, ja inte är det mitt påhitt men killarna i klassen har nån sorts klubb där de ibland hänger i tröja och kalsonger. Några hade slängt på byxorna i tid till fajten, så det blev någorlunda jämna lag.. Vilka som vann skulle jag säga är lite omtvistat, vågen för er som stod ut med iskall snö mot lårbenen...

Försökte mig på ett snöbollskrig i skolan idag. Många var på, men efter lunchen när det skulle ta plats så skönk de allra flesta ned i pluggställning och kvar var jag och Malin som fick ge upp hoppet (tillfälligt).

Får hoppas på ändrade åsikter, kanske till i morgon eller nästa dag.. Hoppas bara snön håller sig kvar, gärna hela vintern - det var länge sen i dessa trakter.

Myskväll blev utekväll till o4

Igår tänkte jag ta det lugnt. Hade inga planer att gå ut. Senare fram mot eftermiddagen funderade jag på att ändå göra nånting. Typ bara sitta och snacka nånstans, hemma hos någon eller en pub. Blev senare bjuden hem till J på förfest. Gänget skulle ut på V-dala senare och jag tänkte att jag kan ju hänga på tills de drar ut. Men för säkerhets skull så tog jag inte de allra mysigaste kläderna på mig när jag steg ut ur duschen. Även om jag nu hade min SLU-tröja på mig över...

Strax innan sju drog jag till Jonas och tog svängen förbi Folkes för att inhandla kakor/kex. Det var vad jag vart sugen på, fick bli en Ballerinarulle. Mums, tänkte även att lördagar är det fika på Norrlands så jag bör inte slå på för stort. Norrlands har inte heller Ballerinakex så det funkade för mig.

Sen samlades vi sakta men säkert ett gäng. Lite halvtaskiga försök till allsång. Snaskande av Ballerinakex och mikropopcorn. Trängandes i Jonas stora säng för att se hur många som fick plats att sitta.

Sen lämnade vi förfesten allihopa samtidigt. Ut i nysnö, kramsnö var det till och med. Jag överraskade Nico med mulning.. Hehe, fast snäll som han alltid är så kastade han en liten snöboll mot mig. Men missade, vet dock ej hur noga han var på att sikta.

Sen skulle jag egentligen svänga åt ena hållet och de andra in åt stan. Men nej, jag klarade inte av att ta avsked så det var väl bara att följa med. Nog för att jag hade kunnat säga nej och dragit hem, men jag gillar att övertalas. Näst efter om jag är skitpepp på nånting så brukar det va roligast när jag först är tveksam och sen gör en tvärvändning för att av på...

Det var inte så mycket folk på V-dala igår, väldigt lite till att börja med så vi funderade på att dra vidare och checka läget på de andra nationerna. Vi skickade våra utsända Nico och Rasmus. De drog till Snerkes, men där var det inget vidare så de kom smått besvikna tillbaka några minuter senare. Vi beslöt oss för att försöka göra det bästa av kvällen och dansgolvet var vårt. Fuldansa är skitkul och nu när det var lite mindre folk så fanns det god plats att ta ut svängarna.

TACK TACK TACK
hette klubben igår.

Hari and Aino spelade först. Lite svårflörtad publik (hade då knappt kommit något folk alls) men vi försökte hänga på så gott det gick. Aldrig hört talas om bandet och så hänger vi hälften av låtarna längst fram och dansar för fulla muggar och diggar musiken. Jag tror nog att vi, gänget, ägde dansgolvet. De flesta andra stod en bit bakom oss och diggade lite lätt, medan vi tryckte längst fram vid scenen.

Mer ös skulle det bli när Lacrosse klev in på scen. Livebanden igår var de bästa jag sett under de tre månader jag haft på mig att gå på nationer här i Uppsala. Sen spelade de väldigt najs musik innan, emellan och efteråt. Mattis drog efter huvudbandet typ, vi andra stannade till stängning. Eller rättare sagt jag. Med några få låtar kvar att bjuda på så drog killarna medan jag stannade kvar och dansade de sista låtarna med ett litet skönt gäng som röjde dansgolvet lika mycket som jag.

Showen var slut och vi drog oss ner mot jackorna. Youtube-efterfest, schysst. Och utanför väntar Tim, en kompis till dem. Hmm, undrar hur många studenter i Uppsala som heter Tim. Biomedicin, det ringer en klocka. Och utanför står Tim, just den Tim som jag också känner. Vi drog till Studentvägen, samma hus som han bor fast en annan våning. Te och youtube satt fint. Och kvällen slutade väldigt oväntat känns det så här i efterhand. Men sånt är kul om det är på ett positivt oväntat sätt. Drog senare och var hemma halv fyra.

Har inte haft så kul sen tentafesten på GBG's för ca en månad sen. Grymt....

Jag buggar vidare...

Jag har idag tagit min första lektion i Bugg...

Eftersom det är första gången så är det väldigt basic, fast inte är det tråkigt för det. Det var lite lagom kul, eller vad man nu ska säga. Det gick bra för att vara en första gång och jag ser fram emot nästa tisdag.

Dessutom fick det mig att tänka på annat än duggor, tentor, matriser, kemilabbar o dyligt.

Ge mig nåt som känns

Hade endast en föreläsning idag, och sen inget annat. Fast inte hindrar det oss för att hänga kvar på Ångströms till 16 ändå...

Efter föreläsningen lämnade Peter Lazor fram en hög rättade tentor.. Miljötentan, den som man nästan glömt bort för det känns så länge sen vi skrev den. Jag känner mig inte så oroad inför framtiden, men jag känner mig lite som vargen i rödluvan... Går omkring med en tung sten i magen. Men det är som sagt bara att blicka framåt. Känner inte för att säga det rakt ut, men om nån skulle fråga mig hur det gått skulle jag inte ljuga.

Åtminstone när jag är hemma är musiken det enda som funkar. Jag skulle vilja lyssna på lite av den hårdrock jag införskaffat mig i helgen, men jag är fortfarande novis och vill känna mig hemma ikväll. Vad jag kommer ihåg så har Kent aldrig varit så tungt att lyssna på som just idag.

Lång dag...

Ja, vad ska man säga. Kemilab hela dan tar musten ur en. Cyklade fel i morse, tog fel på sal, och kom försent in till föreläsning. Cykellåset gav dessutom upp när jag skulle låsa fast cykeln vid skolan. Fick bli nödlösning med hänglås. Funkade, har fortfarande kvar cykeln. Står här utanför nu fastlåst med hänglåset kopplat runt en eker och ett cykelställ, men har man inget fungerande lås har man inte...

Får väl dra in till stan i morgon för ett nytt. Alltid kommer det nya utgifter, speciellt när man är inne på sina sista hundralappar. Brukar inte oroa mig så mycket, fast nu tänker jag faktiskt planera kommande månader. Om jag ska ha råd att dra till Åre i Januari så...

mmm...mat

Lite sent ute känns det som. Men jag kom strax innan sex, satte mig vid datorn för att kolla lite saker och vips hade nästan en timme gått.

Och jag som hade planerat att jag skulle koka potatismos. Nåväl, det var det värt i alla fall. Nu, så här en timme ytterligare, sitter jag ned och njuter. Mat. Efter en lång dag med föreläsningar om jämvikt och elektrokemi samt lite tittande på matriser (favoritämnet just nu) så stiger hungern till en nivå över det vanliga. Tur att man är så bra på att laga mat (vink, vink)

P!nk's back!


UTNarm 6 November

Den årliga företagsmässan har kommit till Pollaxbacken. UTNarm kallar sig dagen då vi studenter, är det meningen, ska få lite kontakt med olika företag som vi kan tänkas sommarjobba, praktisera, examensjobba eller jobba hos efter våran utbildning är klar.

Under mässtiden så får man tid till att migla runt med anställda från företag och organisationer samt studenter som redan har någon form av anknytning till företaget. Vi kände oss i klassen lite vilsna då de flesta företagsfolk kom från IT-branschen, men vi försökte oss på att mingla runt lite ändå. "Jo, ni kanske behöver lite folk med miljötänket också..." En del var med på det hela medans andra ville i princip att man skulle byta utbildning.

Det bjöds på godis, pennor odyl. Något som uppskattas. Vi kanske inte var de bästa på att mingla, men faktiskt går vi bara första året än så länge. Vi har fyra chanser till på fyra nya mässor att "bättra" oss innan examen. Hur som helst känns det som en rätt lyckad mässa med kanske tio nya pennor, ett block samt lite karameller att spara till hemgång.

Har varit en lång dag. Pratade med L idag lite om att jag stressat upp mig den sista tiden. Nu, de senaste dagarna har jag dessutom knappt sovit något, inte vad jag känner varit tillräckligt i alla fall. Så att sova var det första jag tänkte på när jag cyklade hem. Egentligen borde man väl inte sova utan vänta till kvällen men jag kände nej, jag ska faktiskt sova. Slumrade till i kanske 1 1/2 timme nu på eftermiddagen. Känns värt det, är fortfarande trött och seg så det går nog bra att försöka somna tidigt ikväll. Börjar åter igen klockan 8 ak i morgon bitti, hoppas jag då känner mig bättre.

Upp & hoppa

Känner för att röra på mig. Slängde på mig jackan och min ipod och gick i rask takt ut i Uppsalamörkret. Uppsala by night. Nog för att jag inte villar mig bort så lätt men rundan gick mot och igenom norra Luthagen där jag inte hittar så bra. Alltså, det är inte så att jag springer bort mig bara det att har man inte varit på ett ställe så är det svårt att känna igen sig - speciellt om det är mörkt ute. Jag brukar sätta ett mål, att gå framåt tills jag känner för att svänga. Sen när jag känner för det så hittar jag en väg hem. En timme brukar det oftast ta.

Det kommer och går, så att säga, när jag promenerar. Har inte tränat boxning på ett år. Under våren var jag ute och gick i Lidköping. Under sommaren åkte jag lite inlines. Sen har jag haft fullt upp och inte tänkt på att träna. Efter att inte ha tränat ett tag och jag börjat röra på mig mindre så börjar kroppen säga till. Härom kvällen så fick jag ont i ena armen, det är dessutom inte den jag ligger på (ligger alltid på sidan) utan alltid den andra. Ont i ryggen får jag också.

Sånt som jag aldrig hade innan jag började träna efter gymnasiet. Lite störande är det, fast det känns ändå bra för det betyder att jag kommer igång igen. Orka ha ont i armar och rygg kväll efter kväll, kanske blir värre efter ett tag.

Nu har jag i för sig basketen på söndag kvällar, men det är bara en kul grej. Ser inte det som träning. Inte promenader heller, men det är ändå nåt mera. Fler gånger i veckan bla. Ska ut och gå nu är det tanken, fram till nyår och lite längre. Sen är det dags för inspektion. Är inte helt säker på att jag vill börja med boxning igen, jag vill nog ha något som är lika uttröttande i alla fall. Något som tränar psyket lika bra som fysiken. Eller nåt...

Hej

Har inte skrivit på åratal känns det som. Ett halvår är den tid som har gått och jag känner ingen press på att börja skriva igen. Mycket har hänt sen midsommar och jag har inte tänkt berätta allt nu. Blir nog bra att fylla i lite allt eftersom.

Har i alla fall börjat läsa på Uppsala Universitet. Miljö- och vattenteknik. Är nu naturvetare och teknolog. Går i en klass på ca 70 elever, uppdelat i två grupper. Räcker nog för tillfället...

Vi hänger rätt mycket ihop och gör saker tillsammans. Igår bjöd IT in oss till släpp i Flogsta. Halloween som det var så skulle alla vara utklädda. Någon som kan lista ut vem jag föreställer?



Ps, notera den tjocka magen...

RSS 2.0